Višňovský účastníkom jednej z dvoch havárií na Slovakia Ringu

19.08.2012 Bratislava

Bratislava 18. augusta (TASR) - Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský v sobotu havaroval na pretekoch Veľkej ceny Slovenska cestných automobilov na okruhu Slovakia Ring. Podľa organizátorov neutrpel žiadne vážne zranenia, horšie však dopadol ďalší pretekár, ktorého po inej nehode na okruhu transportovali vrtuľníkom do nemocnice s vážnymi poraneniami chrbtice.

Havária 36-ročného obrancu predčasne ukončila preteky najsilnejšej divízie D4 automobilov s objemom motorov nad 2000 cm3. "Ľubo Višňovský na svojom Ferrari pri výjazde z druhej zákruty nezvládol riadenie a vo vysokej rýchlosti čelne narazil do bariéry. Našťastie vyviazol bez vážnejších zranení, preteky už však boli zrušené a program bude pokračovať inou súťažou," informovali organizátori pretekov prostredníctvom sociálnej siete.

V sobotu sa udiala na okruhu aj ďalšia nehoda, keď sa 69-ročný pretekár z Bratislavy na trati prevrátil s vozidlom na strechu a utrpel pri tom vážne poranenie chrbtice. Na mieste nehody museli zasahovať leteckí záchranári. "Posádka vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) pacienta ošetrila a vrtuľníkom ho transportovala do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch," uviedla pre TASR Sylvia Galajda z Air - Transport Europe.
 
 
 

Vyberte región